Pozdrowienia dla Kierownika/Kierowniczki szaro-niebieskiej OI nr rej. WY 51... z niebieską wlepą widzianej dzisiaj około 15 z minutami na Jana Pawła,Octa skręciła później w Nowolipie
Głośniki PowerBass S-6c + dystanse MDF. MONTAŻ + DOBÓR KABLI
Zwiń
X
-
Głośniki PowerBass S-6c + dystanse MDF. MONTAŻ + DOBÓR KABLI
Witam. Kupiłem PowerBass S-6c + dystanse http://www.powe.com.pl/product_info....roducts_id/119 Moje Pytania:
1. Jakie konkretnie kable do tych PB i w jaki sposób przełożyc kable (co rozbierac, w jaki sposób) do tweetrów, mid,
2. Jak zamontowac dystanse?
Czytałem na forum sporo ale nie znalazłem konkretych informacji odnośnie okablowania i MDF. Bardzo proszę o precyzyjne porady z detalami (montaż) bo nie rozbierałem jeszcze nic w OCTAVCE (mam od 2 tygodnie)SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
UNIDEN PRO 520 XL + SIRIO ML 145
-
-
w mojej galerii fotorelacja z rozbierania drzwi:
w wątku dodatkowym nt wygłuszania, które musisz zrobic aby to zagrało lepiej niż fabryka, poniżej moje wygłuszenie (przykładowo)
co do dystansu, sprawa jest prosta, o ile wziąłeś śruby do kompletu z POWE (mają zakończenie czterokątne z łbem). odkręcasz stare, przykręcasz nowe. główkę śruby od środka, gwintem w stronę kabiny.
pamiętaj o IMPREGNACJI PANELI!! oraz przed montażem głośników aby NAWIERCIC DZIURY na śruby mocujące głośniki do panelu. inaczej MDF ci się rozwarstwi.
KABLE. odkręc schowek pasażera, oraz plastik pod kierownicą (z włącznikiem świateł) bedziesz miał swobodny dostęp do dziur na kable do drzwi, zdjejmij też osłonę gumową, na kable (harmonijka na środku wysokości drzwi).
btw pomyśl nad wzmakiem i montażem zwrotek w bagażniku :diabelski_usmiech
[ Dodano: Czw 28 Lut, 08 20:04 ]
a kable jakieś OFC. z tanich to Caliber, ACR, Oehlbach, dietz
Komentarz
-
-
niestety nie mam śrub do montażu MDFu, można takie dokładnie, dokupic (nie koniecznie POWE) jesli tak to jakie wymiary? a jeśli o POWE to nie widze zeby oferowali sruby?? co do tłumienia drzwi, powiedzmy ze mam ograniczony budżet i mogę poświecic na to 200 PLN, jakie maty w tych pieniądzach? i czy jest sens zabierac sie za to z taką kasą?
Adamu u Ciebie elegancko wyszło tłuminie, nie wiem czy sam dam rade z tym...
pozdrawiam i dzieki wszystkim za wszelkiem rady i pomoc !!!SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
Komentarz
-
-
no coz jedyne wyjscie to kupic z 4 maty twarde app i rolke dekarskiej 10 metrow na 30 cm szeroka za 100 zl
twardymi app zakleisz otwory technologiczne a soudalem reszte no i soudal dodatkowo na ta twarda app takie wyjscie widze w tych 200 zlRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
ok rozumiem...ale czy po zastosowaniu takich materiałów, efekt będzie nędzny? nie wiele lepszy niż bez tłumienia? czy będzie poprawa zauważalna ? jednym słowem czy warto montowac taką konfiguracje? czy może ktoś ma jeszcze inny pomysł na wygłuszenie drzwi (przód) 200 PLNSKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
Komentarz
-
-
bedzie poprawa zauwazalna napewno odczujesz wiecej basu niz do tej porytylko nie zapomnij tych twardych mat dobrze okleic soudalem bo moga popekac
ja kupowalem maty w icmarkecie w maire fajna cene majaRadio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
ok sruby zakupie takie jak proponuje Adamu, co do mat, patrzyłem na allegro na te APP i np. http://www.allegro.pl/item315410119_...e_gratisy.html
albo
czy chodzi i te? jesli tak to ile bedzie mi potrzebnych? a jesli nie to proszę o jakies linki to konkretnych mat w np. sklepach internetowych.
tylko nie zapomnij tych twardych mat dobrze okleic soudalem bo moga popekac
bylem na stronie ICMARKETU ale w wyszukiwarce pod nazwą SOUDAL...
no i znów nie wiem o który chodzi.SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
Komentarz
-
-
no jak adamu napisal
ja bralem dokladnie taka http://www.icmarket.pl/product_info....oducts_id=8406
ale taka wezsza latwiej sie kladzieRadio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
no dobra Panowie, jedna z nich...tylko ile mi bedzie tego potrzebne? starczy rolka 30stki / 2 rolki 15stki, czy wiecej? i czy jeszcze coś jest potrzebne? np. do odtłuszczania, klejenia itp.? czy tylko brac samą tasme? i co z tymi matami APP które polecałeś ziutsane, one tez mają byc czy tylko ta dekarska.
prosze zobaczcie te maty APP co znalazłem na allegro, czy to chodzi o takie? i jesli one prócz dekarkiej są potrzebne to tez ile?
dzieki i czekam na rady...SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
Komentarz
-
-
IMO dekarska moze sie okazac troszke za miekka co moze powodowac falowanie na otworach (nawet 2 warstwy)
pomysl nad tym :diabelski_usmiech
P.S. APP nie polecam, ale jest to jakies rozwiazanie
Do oczyszczenia uzywalem benzyny ekstrakcyjnej
co do tych aukcji to nie wiem nie jest napisane ale zapytaj sprzedajacego czy to sa maty twarde czy miekkie
do otworow daj maty twarde !!Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
Panowie na chwile odbiegnę od tego głuszenia, chce teraz kupic/zamówic kable, tak jak polecał miAdamu, OFC ale nie wiem o jakie dokładnie chodzi, z tego co patrzyłem to 2x 2,5 na głośniki, ale poprawcie jak się mylę! Znalazłem w necie:
ale nie wiem czy o to chodzi, możecie dac link do takich jakie są mi potrzebne? i czy 50 zł wystarczy?a może na allegro?? nie mam pojęcia :/SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
Komentarz
-
-
zalezy ile metrow chcesz kupic
ja mysle ze na kablach tez nie ma co oszczedzac jak kupujesz do wzmacniacza to musisz liczyc (o ile wzmacniacz masz w bagazniku) tak z 14 metrow u mnie tyle poszlo
polecam eagle cable skyline 2,5mm kwadrat w tym ze kosztuje on ok 15 zl za metrRadio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
wzmacniacza nie mam, może w przyszłości...teraz chce zrobic tylko przód i kompletuje wszystko żeby nie rozbierac 10 razy ...mam dystanse MDF i głośniki PB S-6C i do nich właśnie potrzebuje kable.
ziutsane, Czy ten kabel to tylko do wzmacniacza? czy może do głośników się nadaje? a jak nie to polec mi coś konkretnie, no i ile metrów będzie mi potrzebne do podłączenia tylko przodu?SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
Komentarz
-
-
ok rozumiem 5m...[b]m lepszy kabel dasz tym mniej swoich zniekształceń będzie wprowadzał do "grania"/b], moje pytanie:
Nexus6, Konkretnie mógłbyś mi doradzic jaki ten kabel? najlepiej jakbyś podrzucił jakiś link do sklepu inter. czy na allegro...bardzo byłbym wdzięczny ...i najlepiej gdyby na ten cel wystarczyło 50-60 PLNSKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
Komentarz
-
-
sluchaj jak nie masz wzmacniacza to dupa blada bo do wzmacniacza potrzebujesz kabel sygnalowy i glosnikowy a do samego radia to mozesz 1,5 mmkw kupic jak nie planujesz zmiany bo i tak roznicy nie odczujesz wazne zeby sie miedz zbytnio nie utleniala:diabelski_usmiech
Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
no nie wiem nie znam kabli
osobiscie nie ryzykowalbym kiedys mialem cos podobnego w aucie (to posrebrzane cos) i okazalo sie ze koncowka zardzewiala(dziwne co ?) :diabelski_usmiech
ops:
[ Dodano: Sro 05 Mar, 08 21:36 ]
wiesz jak cos to zagadaj do nexusa i wez cos lepszego za przystepna cenetego kabla jak nie prowadzisz do bagaznika to wystarczy z 6 metrow lekko tzn jak nie planujesz wzmacniacza ani tego typu rzeczy
tak czy inaczej przy wzmacniaczu musiabys robic wszystko od nowa
Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
Znalazłem wreszcie kable...tak jak panowie proponowaliście, a dokładnie Nexus6, podpowiedział konkret i znalazłem w necie takie coś:
DIETZ PROFESSIONA 5m Metrów 2x2,5 mm2 skręcany w ekranie OFC posrebrzany(oxygen free copper)
Wyniesie mnie to 55 PLN
Mam nadzieje że to odpowiedni kabel !? ( nie mam wzmaka i to ma byc do RADIO-GŁOŚNIKI)SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
Komentarz
-
Komentarz